05 Oktober 2020

Prior gekozen in Rotterdam

Ga naar overzicht

Deel op:

et dominicanenklooster in Rotterdam heeft een nieuwe prior. De broeders van het convent van de H. Petrus van Verona kozen vorige week Richard Steenvoorde (1973) uit hun midden.

Foto: Marloes van Doorn

Het is voor het eerst dat de communiteit van jongere dominicanen, die twee jaar geleden in Rotterdam de oude communiteit opvolgde, een prior koos.

Richard werkt als studentenpastor voor de Engelstalige gemeenschap in de Eendrachtskapel in Rotterdam. Daarnaast is hij verbonden aan de KU Leuven waar hij werkt aan een proefschrift over politieke theologie. Zijn vormingstijd in de Orde der Predikers heeft hij in Groot-Brittannië (Cambridge en Oxford) doorgebracht. In augustus 2018 verhuisde hij naar Rotterdam, waar hij in november van dat jaar priester is gewijd.

Tijdens de vesperviering op 1 oktober heeft Richard de vereiste eed afgelegd waarmee zijn prioraat formeel is begonnen. Hij bedankte daarbij broeder Piet Magnin voor zijn inzet als huisoverste de afgelopen twee jaar.

Piet Magnin o.p.

In 2018 maakte een gemeenschap van oudere broeders in Rotterdam plaats voor een communiteit met broeders van een jongere generatie. Zij waren tot nu toe te klein in omvang om een prior uit midden te kiezen. Een prior in de dominicanenorde wordt gekozen voor een periode van drie jaar. Hij geeft leiding aan de communiteit en vertegenwoordigt de broeders in het provinciaal bestuur van de orde.

Bron: dominicanen010.nl