21 Oktober 2020

Broederlijkheid tegenover polarisatie

Ga naar overzicht

Deel op:

e komst van magister Gerard Timoner naar België en Nederland is uitgesteld. In Tertio stond echter wel een interview. 'Het lichaam van Christus is gewond; niet van buitenaf, maar van binnenuit.’

Gerard Francisco Timoner III is magister van de Orde der Predikers. Hij spreekt in Leuven over synodaliteit en over de kerk als een gemeenschap die op weg is naar God. ‘Synodaliteit is een vorm van eenheid, maar het is niet hetzelfde als democratie’, stelt hij.

Het Belgische blad Tertio plaatste een interview met hem, dat deels digitaal te lezen is.

Magister Gerard Francisco Timoner III ziet in de kerk en in de samenleving een polarisatie die niemand vooruithelpt. Wat kan zijn dominicanenorde daartegen doen? ‘Een voorbeeld van eenheid en broederlijkheid stellen’, luidt het antwoord. ‘Niet verdeeld raken, luisteren en met elkaar in gesprek blijven.’ Hij ziet het als een uitdaging en een opgave, maar tegelijk als geschenk aan de kerk en de wereld.

Lees hier een deel van het interview.

Eerder verschenen

23 september 2020
Leestijd 2 min

UITGESTELD: Lezing magister Timoner in Leuven

Lees meer