25 Oktober 2020

Blijde professie leken in coronatijd

Ga naar overzicht

Deel op:

ndanks het kleine aantal aanwezigen en andere hindernissen vierden de lekendominicanen zondag in Zwolle een blij feest, waarbij drie vrouwen hun professie deden en een haar bekrachtiging uitsprak.

Voorzitter Anneke Grunder o.p., promotor namens de broeders Leo Oosterveen o.p. en voorganger Marijke Besteman o.p. ontbraken wegens ziekte en voorzichtigheid. Er mocht maar een klein aantal mensen in de kerk, een receptie was er niet en zelfs de ‘pax’, normaal een omhelzing, moest op afstand.

Toch vierden zondag leden van de lekendominicanen en vertegenwoordigers van alle dominicaanse geledingen een blij professiefeest van Marie-José Dusseldorp, Janet Moeijes en Joke Schakenraad. De drie verzorgden samen een muzikaal intermezzo. Hier kunt u met hen kennismaken.

Suzanna Louwerse o.p. bekrachtigde haar professie.

De viering was te volgen via het liturgieboekje op deze site en de kerk-tv van de Zwolse Dominicanenkerk. De overweging van Marijke Besteman is hier te lezen.

0107

Voorafgaand aan de viering liggen de uit te reiken shawls op het altaar (1). Gerard van Etten introduceert de vier vrouwen. Marie-José Dusseldorp (4) Janet Moeijes (5), Joke Schakenraad (6), Suzanna Louwerse (7).

0110

De pax op afstand (1-3), muziek van de drie nieuwe lekendominicanen (4), Ineke van Cuijk (5), de 'receptie' (9 en 10).

thuis-altaar bij professie DLN 2020

De viering werd door velen digitaal gevolgd. Deze dominicaanse tafel mét laptop werd gemaakt in de regio Rijnmond

Eerder verschenen

17 oktober 2020
Leestijd 5 min

Waarom professie doen?

Lees meer