13 Oktober 2020

'Angst maakt dat je je afsluit'

Ga naar overzicht

Deel op:

Wees niet bang en bedenk je persoonlijke feestjes.’

Klik om het artikel te lezen.

In tijden van corona vertellen meer en minder bekende Nederlanders in Trouw over hun persoonlijke leefregel of een inspirerende zin. Op 12 oktober kwam dominicanes en schrijfster Holkje van der Veer aan het woord.

‘Angst maakt dat je je afsluit en je hart niet meer open kan. Bij echte angst komt niets meer binnen. Die angst moet gekneed worden, dan helpt het om teksten te hebben.

De naam van God is al: ik zal er zijn. Eigenlijk is de Bijbel één groot boek dat voortdurend zegt: Wees niet bang.  Zo van: “Jij hebt een hoop shit meegemaakt, maar wacht even, je bent de eerste niet”. Maar om dat soort teksten weer echt tot je te laten doordringen, moet je jezelf eerst wel uit die kramp halen.’

Lees hier het hele artikel

Eerder verschenen

26 november 2019
Leestijd 2 min

Derde boek zr. Holkje verschenen

Lees meer