07 September 2020

Lezing over eucharistie en avondmaal

Ga naar overzicht

Deel op:

ekendominicaan en theologe Karin Bornhijm onderzocht voor haar afstuderen het rapport 'Gemeinsam am Tisch des Herrn’ van een groep Duitse theologen. Ze vertelt erover op woensdag 9 september in Rotterdam.

Karin Bornhijm o.p.

Een klein jaar geleden verscheen het rapport ‘Gemeinsam am Tisch des Herrn’ van een groep vooraanstaande Duitse theologen. Na tien jaar studie zijn zij tot de conclusie gekomen dat het wederzijds uitnodigen tot eucharistie en avondmaal theologisch gefundeerd is en dat dergelijke vieringen pastoraal gezien ook dringend geboden zijn.

Voor haar masterthesis theologie en de religiewetenschappen aan de KU Leuven onderzocht lekendominicaan Karin Bornhijm de ontstaansgeschiedenis van dit rapport.

Op woensdag 9 september om 19.30 uur geeft zij hierover een lezing in het Steiger in Rotterdam. De hoofdingang van de kerk gaat om 19.00 uur open. Graag om uiterlijk 19.20 uur (10 minuten voor tijd) aanwezig zijn i.v.m. alle voorzorgsmaatregelen.

Doel van registreren of aanmelden is om de gegevens te gebruiken bij een bron- en contactonderzoek in geval van besmetting. De gegevens worden 14 dagen bewaard en daarna vernietigd.

Aanmelden: dominicaansrijnmond@gmail.com o.v.v. naam en telefoonnummer.
Kosten: Toegang gratis, maar donatie wordt op prijs gesteld.