20 Augustus 2020

Zusters in Beiroet vragen hulp

Ga naar overzicht

Deel op:

p 500 meter van de haven in Beiroet waar op 4 augustus een enorme explosie plaatsvond, stond een ziekenhuis van zusters dominicanessen. Het is volledig verwoest. Ook andere huizen van de zusters zijn getroffen.

De zusters doen een oproep op de internationale website van dominicanessen (DSI)Rosary Sisters Hospital is een NGO die geregistreerd staat bij het Libanese ministerie van Binnenlandse Zaken. Het is een algemeen ziekenhuis met 200 bedden, 160 medewerkers en 140 artsen.

De verwoesting van het ziekenhuis is zo groot dat het niet meer functioneert. Eén verpleegster overleed en er zijn tien gewonden, onder wie een aantal zusters die het ziekenhuis runnen. De zusters maken de schade op om de missie opnieuw te starten. Het grootste deel van het kinderdagverblijf is gelukkig gespaard gebleven.

De zusters schatten de kosten voor het herstellen van het ziekenhuis op ongeveer 15 miljoen US dollar. Ze vragen om gebed en solidariteit. Als u geld wilt overmaken, zet er dan niet bij dat het voor Libanon of Beiroet is, maar noem eenvoudig de naam van de congregatie: Rosary Sisters. De storting gaat namelijk via Israël en soms leidt dat tot gevoeligheden.

Bank: Mercantile Discount Bank
Adres: Salah Edin Branch # 17-638, Jerusalem – Israel
IBAN: IL 54 0176 3800 0007 3760 341
SWIFT code: BARDILIT

Overmaken mag ook via de zusters van Bethanië: maak uw gift over naar rek.nr. NL 75 ABNA 057 892 0042 ten name van Dominicanessen van Bethanië, onder vermelding van ‘Beiroet’.

Bron: DSIOP.org

Klik hier voor meer foto’s

0103