10 Augustus 2020

Priesterwijding Michael-Dominique Magielse

Ga naar overzicht

Deel op:

ees als Dominicus: leerling en leraar tegelijk. Dat hield bisschop Hans van den Hende wijdeling Michael-Dominique Magielse o.p. voor bij zijn vreugdevolle priesterwijding, ondanks corona en de hitte.

Het was toch maar aan corona te danken dat de priesterwijding plaatsvond op het feest van de Heilige Dominicus, zei de bisschop van Rotterdam. Door de pandemie werd de datum verplaatst. En Michael-Dominique had er zo lang naar toe geleefd, hij begon immers zijn priesterstudie op Bovendonk. Zijn besluit om verder te gaan als dominicaan stelde de wijding uit.

Mgr. Van den Hende legde in zijn preek de nadruk op het individuele leven als een voortdurend antwoord op Gods uitnodiging. Maar ook wees hij op het gemeenschappelijke. ‘Niet ik, maar wij zijn het licht en zout van de aarde.’ Hij moedigde de dominicanen dan ook aan ‘zich te verheugen in elkaars talenten’.

De dominicaanse opdracht is om te verkondigen in de kerk én op straat, in de academie en van mens tot mens. Michael-Dominique doet dat al, onder meer door te werken aan een proefschrift over de invloed van de digitalisering op de liturgie aan Tilburg University en door pastoraal werk te doen onder Spaanstalige katholieken in Rotterdam.

De viering werd live uitgezonden en is terug te kijken, zie onder het fotoverslag. Het liturgieboekje is hier te lezen.

Een interview met het Katholiek Nieuwsblad leest u hier.

0118

Foto's: Ramon Mangold

Als de link in deze site niet goed werkt, kijk dan via YouTube terug.

Eerder verschenen