08 Juli 2020

'Het kloosterleven vraagt om een eigenwijze geest’

Ga naar overzicht

Deel op:

n het radioprogramma 'Onderweg’ ging Elsbeth Gruteke op 4 juli een uur in gesprek met dominicanes Holkje van der Veer. Over haar leven en kloosterling zijn in coronatijd.

De coronacrisis heeft de kloosterordes in Nederland flink getroffen, tientallen broeders en zusters overleden. Het joeg Holkje angst aan, ook omdat zij tot de kwetsbare groep behoort. Vorig jaar bracht Holkje het boek ‘Drijfveer’ uit dat behoorlijk op de actualiteit aansluit. Het gaat namelijk over angst.

Hoewel stilte en afzondering bij het kloosterleven horen zegt Holkje: ‘Ik heb geen kluizenaars-gen, ik ben iemand van de wereld. Sommige sluiten zich op in een kamertje. Ik doe dat niet. Ik kan het leven niet alleen aan. Gods liefde wordt bemiddeld door mensen.’

Klik hier om het programma terug te luisteren.

Holkje brug foto William Moore

Foto: William Moore

Eerder verschenen

26 november 2019
Leestijd 2 min

Derde boek zr. Holkje verschenen

Lees meer