28 Juni 2020

'Vet!' Over rozenkrans en tasbih

Ga naar overzicht

Deel op:

“Zullen we samen bidden?” vraagt hij, “ik in het Arabisch en jij in je eigen taal?” Ik knik, ben overdonderd, blij, ontroerd tegelijk. De kralen glijden door mijn hand.’ Radiominiatuur van Michael-Dominique Magielse.

Michael-Dominique Magielse o.p.

‘Na een dag werken stap ik in de spits uit de bomvolle trein op het station vlakbij het klooster waar ik woon. Op de roltrap naar boven komt een jongen naast mij staan. Hij houdt zijn blik strak gericht op de grote rozenkrans die links aan de riem van mijn habijt hangt. Hij richt zijn ogen omhoog, kijkt mij indringend aan en zegt: “vet!”.’

Deze radiominiatuur van Michael-Dominique Magielse is de laatste voor de zomerstop.

Nog niet uitgeluisterd? Bezoek onze soundcloud.

Eerder verschenen