30 Juni 2020

Knol en Wortel bij Songs for Mary

Ga naar overzicht

Deel op:

inger-songwriter Tim Knol en schrijfster Maartje Wortel maken deze zomer een ode aan Maria in het Dominicanenklooster Zwolle. Uitvoering op 5 september.

Wat gebeurt er als een singer-songwriter en schrijfster uit de hectiek van hun eigen leven drie dagen gaan verblijven in een klooster? Op een plek waar het ritme van gebed, de gemeenschap en idealen je dag bepalen?

Singer-songwriter Tim Knol en schrijfster Maartje Wortel gaan de uitdaging aan. Ze maken beiden – geïnspireerd op de gesprekken met broeders, een Maria-deskundige en tijd in de Mariakapel – een performance voor het project Songs for Mary.

Mooie liedjes, teksten die verwonderen en je laten kennismaken met wat Tim en Maartje beleefd hebben in het klooster. Een unieke, eenmalige voorstelling van dit duo in de prachtige ambiance van het Dominicanenklooster. Vanwege de coronamaatregelen is er beperkt plaats, dus reserveer je tickets snel.

Songs for Mary is een samenwerking van Excelsior Recordings, Hedon Zwolle, IDKsessions en Dominicanenklooster Zwolle.

Locatie: Dominicanenkerk (bij goed weer in de kloostertuin), Assendorperstraat 27, 8012 DE, Zwolle

Kosten: 17,- euro, bestel hier je tickets

Datum en tijd: 5 september 2020
20.15 inloop
20.45 start show

Over de kunstenaars

Tim Knol (1989) brak in 2010 door en maakte daarna op jonge leeftijd veel mee. Want Tim Knol speelde overal en kreeg lovende recensies, het kon niet op. ‘Toen het einde er opeens wél rigoureus was viel ik keihard neer, plat op mijn smoel’, schrijft hij op zijn website. ‘Zo voelde het tenminste, ik was toen 23. Vanaf dat moment moest ik het zelf doen.’

Maartje Wortel (1989) publiceerde korte verhalen in literaire tijdschriften, columns in NRC Next en Trouw. Ze debuteerde in 2009 met de verhalenbundel Dit is jouw huis. In 2011 verscheen haar eerste roman Half Mens. Daarna verschenen IJstijd (2014), de verhalenbundel Er moet iets gebeuren (2015), Goudvissen en Beton (2016) en Dennie is een star (2019). Bekijk haar website.

Eerder verschenen