04 Juni 2020

'Ik ben bij Bijdorp!'

Ga naar overzicht

Deel op:

n Huize Bijdorp in Voorschoten is een voorzichtige versoepeling van de maatregelen, nadat er corona uitbrak. In de kapel hangen vele honderden kaarten die uit het hele land zijn gestuurd.

Oproep in het MAX-ouderenjournaal

In Huize Bijdorp wonen dominicanessen van Voorschoten, broeders dominicanen en niet-religieuzen. Begin mei werd corona geconstateerd. Drie zusters en een broeder overleden, alle bewoonsters en bewoners leefden in quarantaine op hun kamers en konden zelfs geen afscheid nemen van de overledenen.

De redactie van deze website bedacht spontaan de actie ‘Ik ben bij Bijdorp!’ en nodigde mensen uit om een kaart te sturen, liefst van een kaars of lichtje. Die actie werd vernoemd in diverse kranten en in een tv-programma.

Met dozen vol kwamen de kaarten het klooster in. Nu de bewoners voorzichtig weer wat bewegingsvrijheid krijgen, treffen ze in de kapel een zichtbaar teken aan van hoe er met hen is meegeleefd.

Ik ben bij Bijdorp 12

Panoramafoto van de kapel (met de stoelen op afstand) badend in kaarten.

Een bericht van Huize Bijdorp:

‘De zusters, paters, bewoners en medewerkers van Huize Bijdorp zijn geráákt door de oproep: “Ik ben bij Bijdorp”. Een overweldigende hoeveelheid inspirerende, mooie, ontroerende en opwekkende kaarten stroomde Bijdorp in.

De kapel hangt vol met kaarten. En nòg komen er iedere dag nieuwe binnen. Hartelijk dank voor de grote betrokkenheid in een zware periode. Dat doet ons enorm goed en heeft ons opnieuw de verbondenheid doen ervaren met heel de Dominicaanse gemeenschap en vele betrokkenen vanuit de samenleving.’

0111

Ik ben bij Bijdorp 7

Eerder verscheen: Ondertussen in…

Eerder verschenen

18 mei 2020
Leestijd 2 min

Corona treft kloosters

Lees meer