22 Juni 2020

Durf te klagen, juist tegen God!

Ga naar overzicht

Deel op:

k wil ons allemaal aanmoedigen om onze gevoelens en klachten uit te spreken tegenover God.

Antoon Boks o.p.

Sommigen vrezen dat we God zullen beledigen als we onze ware gevoelens zouden uitspreken. Ik wil ons allemaal aanmoedigen om onze gevoelens en klachten uit te spreken tegenover God.

Als mensen het gevoel hebben dat we een klacht tegen God hebben, dan moeten we elkaar aanmoedigen om het te uiten. Het gesprek zal in ieder geval eerlijker en opener zijn en God kan dan ruimte hebben om met ons samen te werken.

Jeremia moedigt ons aan om onze eigen klaagzang vandaag samen te stellen. Wie weet, kan ons gebed dan eindigen, zoals Jeremia doet, met een uitroepteken: Zing voor de Heer, prijs de Heer, want God heeft het leven van de armen gered van de macht van de goddelozen!’

Uit de preek van Antoon Boks o.p. op 21 juni in de kloosterkapel van Huissen. De viering was live te volgen via YouTube en is hier terug te kijken. De link begint bij de evangelielezing, met aansluitend de preek. Die is hier gewoon terug te lezen