02 Juni 2020

'De dominicaan op de Oude Kleefsebaan'

Ga naar overzicht

Deel op:

egin dit jaar ontving Kees Keijsper o.p. bezoek in Berg en Dal, van de makers van een lokale website. Korte tijd daarna kwam corona en stierf hij. Daarna verscheen dit portret, als een groet uit het verleden.

Het artikel op de website van Nijmegen-Oost, de wijk naast het Mariaconvent in Berg en Dal, is geschreven door Wilmy Smeets, de foto’s zijn van Marc van Kempen.

Wie op de Oude Kleefsebaan langs nummer 2 komt, vermoedt niet dat achter de heg een klooster ligt. Eenmaal door de poort zie je voorbij het gebouw aan de straatkant een kloostergebouw met een dubbele rode voordeur, het Mariaconvent. Een bewoner staat ons al op te wachten.

Lange tijd was het beeld van Christus Koning, dat voor in de tuin van het convent stond, heel gezichtsbepalend op de grens van Nijmegen en Berg en Dal. In 2007 schonken de dominicanen het beeld aan de gemeente Berg en Dal en staat het op het kerkplein aan de Oude Kleefsebaan.

Lees hier het hele portret op de website van Nijmegen-Oost.nl.

kees-keijsper-habijt

Foto's Marc van Kempen

Eerder verschenen

19 maart 2020
Leestijd 5 min

Ter herinnering aan Kees Keijsper

Lees meer