25 Mei 2020

Nieuw bestuur in Zwolle

Ga naar overzicht

Deel op:

n deze vreemde coronatijd is er een nieuw bestuur van de Stichting Dominicanenklooster Zwolle (SDZ) aangetreden. Het bestuur bestaat sinds 1 mei jl. uit Gert-Jan Walgemoed, Edward Spiegel en Els Vijftigschild.

Dominicaan Jan Laan is als rector ook verbonden aan het bestuur. Sinds kort is Trieneke Wubs voor een aantal uren aangesteld voor ondersteuning.

Het oude bestuur trad af na de grootscheepse reorganisatie die in maart werd aangekondigd. Daarbij vielen veel ontslagen. Ook directeur Peter Pot nam afscheid. Dat alles heeft te maken met de komende overdracht van het monumentale kloostercomplex van de Orde van de Dominicanen aan de Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO).

De Orde heeft bedongen dat er in het gebouw, dat bij de tijd gebracht gaat worden, plaats blijft voor bezielde bewoning, de kerkgemeenschap en de programma’s. Het oude bestuur en de overblijvende medewerkers hadden een verschil van inzicht. Daardoor stapte het oude bestuur op.

Het nieuwe bestuur oriënteert zich nu en wil op 1 oktober a.s. een duidelijk, toekomstbestendig fundament neergelegd hebben.

Bron: www.kloosterzwolle.nl

bestuur_zwolle-2020

vlnr Gert-Jan Walgemoed, Trieneke Wubs, Jan Laan o.p., Els Vijftigschild en Edward Spiegel. Foto kloosterzwolle.nl

Eerder verschenen

25 maart 2020
Leestijd 3 min

Klooster Zwolle stopt zalenverhuur

Lees meer