29 Mei 2020

Klooster in oorlogstijd

Ga naar overzicht

Deel op:

n plaats van het jaarlijkse Feest van de Geest in Zwolle wordt dit jaar het verhaal over het klooster in oorlogstijd verteld met tekeningen op de ramen, zichtbaar vanaf de straat, en bijbehorende podcasts.

Dit jaar is Nederland 75 jaar bevrijd. Een moment om terug te kijken en het verhaal te horen van het Dominicanenklooster in Zwolle. Het klooster heeft een expositie gemaakt die je tijdens je dagelijkse ommetje kunt bekijken.

Het Dominicanenklooster was een plek waar goed en kwaad in één gebouw samenkwamen. Met Sinterklaas, 170 Duitse meisjes, verzetsheld pater Brink, verdwaalde zanger René Hoedemaker en Jan de Jager.

Deze hoofdpersonen kun je zien op de ramen van het klooster. Vier jonge illustratoren hebben acht personages uit de oorlogsverhalen van het klooster getekend. Kom kijken, en luister naar hun verhaal in de podcast Klooster in oorlogstijd. Opdat wij niet vergeten.

Vanaf 31 mei te zien en te horen.

Locatie: Voorkant Dominicanenklooster Zwolle, Assendorperstraat 

klooster-in-oorlogstijd

Illustratie Vince Logtenberg.

0107

Werk in uitvoering van tekenaars Walter Verweijen, Melanie Kranenburg, Vince Logtenberg en Niek van Ooijen.

Eerder verschenen

30 april 2020
Leestijd 2 min

Klooster in 40-45

Lees meer