22 Mei 2020

Johannes Paulus II-instituut in Rome

Ga naar overzicht

Deel op:

an het Angelicum, de universiteit van de dominicanen in Rome, is een instituut opgericht voor de studie van de relatie tussen mens en cultuur, genoemd naar paus Johannes Paulus II.

Rector Michał Paluch o.p. van het Angelicum, voluit de Sint-Thomas van Aquino Universiteit van de dominicanen in Rome, huldigde het nieuwe instituut in op 17 mei. Dat was de 100e geboortedag van Karol Wojtyla, paus Joannes Paulus II.

JP II instituut rome

De nieuwe instelling legt zich toe op de studie van de relatie tussen de mens en zijn cultuur. Die relatie was volgens de Poolse paus cruciaal voor de verkondiging van het Evangelie. Het instituut is een onderdeel van de Faculteit Wijsbegeerte van de universiteit.

Met de studie van de mens en zijn culturele wortels als essentieel referentiepunt voor de verkondiging van het Evangelie, treedt het instituut volgens paus Franciscus in de sporen van paus Joannes Paulus II. In de brief waarin de huidige paus de oprichting van de instelling aan de universiteit van de dominicanen begroet, looft hij de Poolse paus om zijn open en contemplatieve geest.

Hieronder is de openingsceremonie te zien (voertalen Engels en Italiaans), geleid door Michał Paluch o.p., bestaande uit het voorlezen van een brief van paus Franciscus, de officiële ondertekening van de oprichtingsakte, en een aantal korte toespraken.

Bronnen: Kerknet, Angelicum