03 Mei 2020

Een 800 jaar oude 1,5 meter-samenleving

Ga naar overzicht

Deel op:

Houd 1,5 meter afstand! We zijn niet de eersten die deze oefening krijgen. Wist je dat achthonderd jaar geleden de eerste dominicanen en franciscanen zo door Europa trokken?’ Radiominiatuur van Arjan Broers.

‘Uren, dagen, zelfs wekenlang wandelen in broederpas – dat moet een geweldige meditatie zijn. Je bent samen, en ook alleen. Je ziet en voelt de grootsheid, de schoonheid en ook de dreiging van de natuur. Je bent samen op weg om iets moois te doen: het goede nieuws te verkondigen van Gods liefde!’

Miniatuur van Arjan Broers, redacteur van deze website. De foto is gemaakt tijdens de pelgrimstocht van Nijmegen naar Rotterdam, in augustus 2018.

Elke zaterdag besluit iemand uit de dominicaanse familie de uitzending van Zin in Weekend, Radio 5, rond 18.55u.