15 April 2020

Peter Pot vertrekt bij Klooster Zwolle

Ga naar overzicht

Deel op:

eter Pot (57) vertrekt als directeur van de Stichting Dominicanenklooster Zwolle. Dat is een direct gevolg van de reorganisatie die hij zelf geleid heeft.

Peter Pot

Dat staat op de website van het klooster en in diverse media. De stichting is vanaf juli niet meer verantwoordelijk voor beheer, onderhoud en exploitatie van de gebouwen. Ze zal geen kantoren en zalen meer verhuren, alleen nog de kerk.

Het aantal van 24 personeelsleden zal met ongeveer driekwart afnemen. Ook de functie van directeur vervalt. De stichting Dominicanenklooster Zwolle richt zich in de toekomst op bezielde bewoning, de geloofsgemeenschap en programma-activiteiten.

Peter Pot kijkt tevreden terug op de afgelopen twee jaren. Bij zijn aantreden moest hij de financiën op orde brengen, na jaren met forse tekorten. In 2019 was er een positief financieel resultaat. In bijgebouw Het Wasdom zijn elf moderne kantoorruimten gecreëerd en de kerkverhuur is uitgebreid met opvallende concerten, zoals van Typhoon.

De monumentensubsidie voor kerk en klooster voor de komende jaren is aangevraagd en de restauratie van het Adema-orgel is in gang gezet. Achter het klooster zijn biologische tuintjes voor buurtkinderen mogelijk gemaakt en is een mooie rozentuin aangelegd.

Eerder verscheen: 
Klooster Zwolle stopt zalenverhuur
Website werken aan klooster Zwolle