07 April 2020

Boeksignalement: Hineni

Ga naar overzicht

Deel op:

nlangs verscheen Hineni: In Imitation of Abraham. Een boek van de Amerikaanse Nederlandse Alisa Kasmir, waarin de vorig jaar overleden dominicaan Leo de Jong een rol speelt.

Hoe kom je het mysterie van de ander tegen? Dit is een centrale vraag in de spiritualiteit. Hineni (letterlijk: ‘Hier ben ik’) staat voor de auteur voor aandacht en aanwezigheid. ‘Hineni: In navolging van Abraham is een grondige verkenning van wat het echt betekent om aanwezig te zijn – voor jezelf, voor degene voor je, en voor degene die we God noemen.’

Auteur Alisa Kasmir is geboren in New York en woonde in Chicago en Londen voordat zij neerstreek in Rotterdam. Ze studeerde spiritualiteit aan het Titus Brandsma Instituut in Nijmegen en werkte als geestelijk begeleider in een verpleeghuis. Nu is ze zelfstandig.

Een van de mensen die bedankt wordt in het boek is dominicaan Leo de Jong, die afgelopen jaar overleed. Hij was een kenner van de Rijnlandse mystiek en wordt in het boek bedankt als degene ‘die me hielp te zien waarom ik door moest gaan, telkens als ik bereid was op te geven’. Diverse artikelen van zijn hand worden geciteerd en hij speelt een hoofdrol in het hoofdstuk Collected Wisdom from the Field.

Liturgical Press, ISBN 9780814688052 

Klik hier voor meer uitgeef-informatie.