20 Maart 2020

Huissen: noodopvang in de Herberg

Ga naar overzicht

Deel op:

et ingang van 19 maart biedt zorgorganisatie Iriszorg noodopvang aan mensen uit de verslavingszorg in de regio in de Herberg, het nieuwe gebouw van het Dominicanenklooster Huissen.

De herberg in aanbouw, het gebouw met zalen en kamers is opgeleverd in 2018.

In het kader van het beleid om coronaverspreiding tegen te gaan, is het belangrijk dat mensen met milde klachten niet ergens op zalen met 6-8 mensen slapen, maar een eigen kamer hebben met eigen douche en toilet. Dat kan in de Herberg.

Als de klachten minder worden dan gaan de mensen terug naar de opvang. Worden de klachten erger, dan gaan ze naar andere plekken in de regio. Iriszorg verzorgt alles dag en nacht, inclusief nachtwacht.

Het centrum Dominicanenklooster Huissen – dat verder alle normale programma’s en verhuur heeft stilgelegd – stelt de hele Herberg ter beschikking en zorgt voor de maaltijden en verantwoorde schoonmaak.

De mensen die in de Herberg komen, zijn kwetsbaar. Daarom mag verder niemand in de Herberg komen. De mensen van het klooster hebben geen contact met de gasten. Er wordt enkel schoongemaakt in ruimtes waar de gasten niet zijn of vertrokken zijn. De maaltijden worden door de koks van het klooster gemaakt en door het personeel van Iriszorg uitgeserveerd.

Directeur Aalt Bakker: ‘Het is fantastisch dat de Herberg in deze tijden kan dienen als opvang die keihard nodig is. Met bovenstaande afspraken kunnen we het ook veilig en verantwoord doen’.