14 Maart 2020

Dominicaan Kees Keijsper overleden

Ga naar overzicht

Deel op:

n zijn convent in Berg en Dal is op 14 maart na een kort ziekbed dominicaan Kees Keijsper (83) overleden.

Kees Keijsper o.p., 1936-2020

Kees Keijsper werd geboren op 20 december 1936. Hij deed professie in de Orde in 1956 en werd priester gewijd in 1962. Hij leefde en werkte bijna een halve eeuw in Zuid-Afrika en kwam in 2012 terug naar Nederland. Daar werd hij in 2013 socius van de nieuw gekozen provinciaal overste René Dinklo.

De afgelopen weken liep zijn gezondheid sterk terug. Onlangs nam hij als prior nog de professie af van Francis Amponsah.

De uitvaart is op donderdag 19 maart in Nijmegen. Vanwege wettelijke voorschriften zal de uitvaart in besloten kring plaatsvinden, met de medebroeders van het Mariaconvent. Het lichaam van Kees zal worden begraven op het kerkhof van de dominicanen aan de Willem Schiffstraat in Nijmegen. De teksten van het In Memoriam en de verkondiging komen op deze website te staan.

We vragen om uw gebed voor onze kostbare broeder. Dat hij geborgen mag zijn in God.

*

Eerder verscheen:
Kees Keijsper terug uit Zuid-Afrika

Francis Amponsah professie 2020

16 februari j.l.: Kees Keijsper nam de professie af van Francis Amponsah, in Berg en Dal.