12 Maart 2020

Corona-maatregelen

Ga naar overzicht

Deel op:

e maatregelen van de regering om het Coronavirus in te dammen hebben ook gevolgen voor dominicaanse plekken.

In huizen waar veel oudere religieuzen wonen, zoals in de Rosa in Nijmegen-Neerbosch, Aqua Viva in Nijmegen en in Voorschoten, gelden extra maatregelen. Klik hier voor de instructie van Aqua Viva.

In Zwolle zijn alle bijeenkomsten afgelast. Kijk hier op de site van het klooster Zwolle. De zondagse vieringen zijn te volgen via Kerk TV, nu ook voor niet-abonnees. Klik hier om op zondagmorgen de viering digitaal bij te wonen.

In het klooster van Huissen worden alle vieringen en bijeenkomsten afgelast. De dagelijkse vieringen van communiteit en stichting gaan wel door. Lees hier meer.

In het Huis van Dominicus in Utrecht zijn alle bijeenkomsten afgelast.

De dominicaanse studiedag op 28 maart in Utrecht is afgelast en wordt verplaatst naar 10 oktober.

De resterende lezingen van het Albertinumgenootschap in Nijmegen zijn afgelast. Lees hier meer.

In Het Steiger in Rotterdam zijn alle vieringen en bijeenkomsten afgelast. Op woensdagavonden van 19.00-19.15 zullen de klokken van veel Rotterdamse kerken luiden als teken van hoop aan allen die werken en die thuis zitten.

De Nederlandse bisschoppen hebben hun eerdere maatregelen aangescherpt en meldden op 13 maart dat alle publieke liturgische vieringen op zaterdagavonden en zondagen tot 31 maart worden afgelast. Lees hier meer.

De bevriende Dominicusgemeente in Amsterdam vraagt kerkgangers om in ieder geval op zondagen 15 en 22 en 29 maart niet te komen. De vieringen gaan wel door, maar zijn alleen te beluisteren. Lees hier meer.

Dit bericht zal worden ververst als er meer nieuws is. Als u zelf informatie heeft over uw dominicaanse plek: mail het naar info@dominicanen.nl.

kerktv 1e coronazondag jozef essing

Jozef Essing op 15 maart 2020 via Kerk TV in de Dominicanenkerk Zwolle. Komende tijd elke zondag om 10.00u.