17 Februari 2020

Tijdelijke professie Francis Amponsah

Ga naar overzicht

Deel op:

p 16 februari legde Francis Amponsah (35) in Berg en Dal zijn tijdelijke professie af, in handen van Kees Keijsper o.p.

Francis Amponsah o.p.

Francis komt uit Ghana en toonde in 2013 al belangstelling om in te treden in de Nederlandse provincie van de dominicanen. Destijds was er echter maar één Nederlandse novice, voor het eerst in vele jaren. Daarom werd bemiddeld dat hij kon intreden in Zuid-Afrika. Daar deed hij zijn noviciaat, maar hij hield contact met enkele Nederlandse dominicanen.

Na enkele jaren is hij in overleg met de provinciaal van Zuid-Afrika overgegaan naar Nederland. Aangezien zijn tijdelijke professie verlopen was, deed hij nu opnieuw professie, dit keer in de Nederlandse provincie.

Francis Amponsah woont sinds enige maanden in het convent van Berg en Dal. Hij rondde onlangs zijn master internationale betrekkingen aan de universiteit van Johannesburg af. Eerder werd hij al bachelor in de filosofie en master in de theologie.

De komende tijd concentreert hij zich op het verder leren van de Nederlandse taal en oriënteert hij zich op toekomstig apostolaat.

Wij heten hem welkom en wensen hem een gelukkige toekomst als predikbroeder toe.

Francis Amponsah professie 2020
francis amposah professie 2020