04 Februari 2020

Lekendominicaan zijn: Gerard van Etten

Ga naar overzicht

Deel op:

ekendominicanen hebben geen klooster, toch zijn ze religieus. Zes van hen vertellen wat dat voor hen betekent. Gerard van Etten: 'Met name de zusters leerden me: compassie is het kernwoord’.

Gerard van Etten werkte vele jaren in zorg en welzijn en beschouwt zich eerder als een doener dan als een verkondiger. Daarin voelt hij zich het meeste geïnspireerd door de zusters. ‘Compassie is voor mij een kernwoord. Het heeft lang geduurd voordat ik dat in de gaten had’, zegt hij in onderstaand filmpje.

(Tekst gaat door onder de video).

‘Lekendominicaan zijn betekent voor mij dat ik onderdeel ben van de brede dominicaanse beweging’, schrijft Gerard van Etten. ‘Ik geef in mijn eigen leven en werken gestalte aan de dominicaanse inspiratie. Lid zijn van de DLN is voor mij belangrijk om de zuster- en broederschap te delen, elkaar te ontmoeten, uit te wisselen en vragen te stellen.’

‘Dominicaanse mensen uit verleden en heden zijn daarin voorbeeldfiguren. Contemplatie – studie en gebed – helpen me daarbij om telkens de vraag te stellen of ik het goede doe, naar waarheid handel.’

*

Eerder verscheen:
Lekendominicaan zijn: Roy Clermons
Lekendominicaan zijn: Marijke Besteman

www.lekendominicanen.nl

Een eerder portret van Gerard van Etten staat hier.