07 Februari 2020

Jonge hemelbestormers over inkeer en ommekeer

Ga naar overzicht

Deel op:

n het Huis van Dominicus in Utrecht vindt op 27 februari de tweede editie van Jonge Hemelbestormers plaats: gesprekken met jonge theologen over hun inspiratie, roeping, verlangen en ambitie. 

Het Huis van Dominicus gaat in gesprek met jonge gelovigen en theologen. Wat geloven zij? Waarom studeren zij theologie? Wat denken en hopen zij te kunnen bijdragen aan de samenleving en aan de kerk?

Jonge Hemelbestormers is een maandelijks terugkerend programmaonderdeel van het Huis van Dominicus in Oog in Al en wordt iedere laatste donderdag van de maand georganiseerd in de kapel. 

Op donderdag 27 februari staat het thema Inkeer en Ommekeer centraal. Anneke Jonker en Joachim Oude Vrielink nemen ons mee in wat dit thema voor hen betekent, als gelovige en als theoloog.

Anneke staat op punt te verhuizen naar een woon- en geloofsgemeenschap van De Ark in Engeland om daar met haar man samen te leven met mensen met een beperking. Joachim is franciscaan, woont in het stadsklooster La Verna in Amsterdam en studeert momenteel theologie aan de universiteit van Tilburg.

Het programma bestaat uit korte presentaties en gesprek met de zaal. Het geheel wordt afgesloten met een maaltijd en een terugblik door theoloog Erik Borgman. 

Iedereen die zich wil laten aansteken is van harte welkom. Deelname is gratis. In verband met de catering graag vóór 24 februari aanmelden.

PLAATS – Dominicuskapel, Palestrinastraat 1, 3533 EH Utrecht
DATUM – Donderdag 27 februari 2020
TIJD – 17.30-19.30 uur

AANMELDEN – hermen.van.dorp@huisvandominicus.nl of 06 122 40 600