06 Februari 2020

AFGELAST - Dominicaanse studiedag op 28 maart

Ga naar overzicht

Deel op:

anwege de Coronacrisis AFGELAST – De jaarlijkse dominicaanse studiedag gaat dit jaar over levensloop en spiritualiteit, met een inleiding van hoogleraar theologie en kersverse Vlaamse lekendominicaan Stephan van Erp.

Stephan van Erp, hoogleraar theologie in Leuven en lekendominicaan

De studiedag voor zusters, broeders en leken van de dominicaanse familie vindt plaats op zaterdag 28 maart 2020 in het Huis van Dominicus in Utrecht. Thema van de dag is levensloop en spiritualiteit.

Onze religiositeit en spiritualiteit, ons godsbeeld, veranderen in de loop der jaren. Ontwikkelingen in kerk en samenleving, maar ook belangrijke gebeurtenissen in ons eigen leven kunnen daarop van grote invloed zijn. Ons religieus leven kan ons helpen goed om te gaan met wat ons overkomt. Keuze- en/of crisismomenten vragen om bezinning en herijking van je spiritualiteit en is daarmee altijd in beweging.

Prof. dr. Stephan van Erp, lekendominicaan, verbonden als professor aan de KU Leuven en bijzonder hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen, verzorgt deze dag de inleiding. Hij neemt ons mee op weg door te vertellen over zijn ervaring met en zijn visie op spiritualiteit.

Programma

9.45 uur – ontvangst met koffie en thee

10.15 uur – welkom

10.30 uur – inleiding door prof. dr. Stephan van Erp

muzikaal intermezzo door Pauliina Lievonen

11.15 uur – 2e ronde koffie en carrousel

11.30 uur – drie rondes langs speakerscorners naar eigen keuze. De speakers zijn: Anne van den Berg, Delia Brugts, René Dinklo, Michael-Dominique Magielse, Zuster Regina Mattens en Margot van Veen.

12.30 uur – lunch wordt u aangeboden

13.45 uur – start van gespreksgroepen waarin we het thema verder uitdiepen

15.00 uur – koffie / thee

15.30 uur – viering

16.00 uur – einde van de dag

Voorbereidingscommissie: Leny Beemer, Anne van den Berg, Ineke van Cuijk, Yvon Westhuis.

OPGAVE: In verband met de voorbereiding willen we graag weten hoeveel mensen we kunnen verwachten. Wilt u zich aanmelden voor 1 maart per e-mail bij  Ineke van Cuijk.

Kosten voor deze dag: € 10 p.p. Graag contant te voldoen aan het begin van de dag.

Wij zien u graag op zaterdag 28 maart in het Huis van Dominicus, Händelstraat 92, Oog in Al Utrecht.