14 Januari 2020

Kloosterkoopjes voor vluchtelingen

Ga naar overzicht

Deel op:

e communiteit van Zwolle overhandigde maandag 13 januari een cheque van 3500 euro aan Renske Boetje van de Stichting Vluchteling. Het is de opbrengst van het drukbezochte evenement Kloosterkoopjes, eind oktober.

Ruim 1400 bezoekers namen op 26 oktober een kijkje op de zolder van het Dominicanenklooster Zwolle. Dat evenement werd georganiseerd in samenwerking met HMO, de Herstructureringsmaatschappij Overijssel, die momenteel met het klooster samenwerkt aan een duurzaam toekomstplan voor het bijzondere gebouw.

Kloosterzolders zijn beruchte aanspoelplaatsen voor spullen. Voor de nieuwe plannen is ruimte nodig en die is zo gecreëerd. De broeders konden daarbij hun bekommernis voor de vluchtelingen in Griekenland uitdrukken. In september stuurden zij nog een open brief aan politici.

Eerder verscheen:
Website ‘Werken aan Klooster Zwolle’
Brief Zwolse broeders aan politici

kloosterkoopjes cheque2
kloosterkoopjes2

Foto Rutger Heijmerikx