28 December 2019

Website over de toekomst van Huize Bijdorp

Ga naar overzicht

Deel op:

uize Bijdorp is in beweging. Er worden toekomstplannen gemaakt voor het moederhuis van de dominicanessen van Voorschoten en het bijbehorende landgoed. Het proces is te volgen op de website huizebijdorp.nl.

Regina Plat o.p. en Peter Meijs, foto Voorschotense krant

‘Huize Bijdorp opent haar poorten’, staat er op de home-pagina. De website opent perspectief na een zorgvuldige voorbereiding van de laatste jaren. De uitwerking zal ook nog wel een paar jaar duren.

In het moederhuis van de dominicanessen van Voorschoten wonen veertig zusters, zeven dominicanen en 25 ‘burgerbewoners’. De gemiddelde leeftijd van de zusters is 87 en er is geen aanwas. De zusters willen hun erfgoed zorgvuldig doorgeven, ‘we gaan niet voor de hoofdprijs, maar voor het maatschappelijk belang’, zegt overste Regina Plat in een portret in de Voorschotense krant.

Op 14 januari is de eerste openbare bijeenkomst in het klooster, de Toekomstkamer geheten. Daar worden de kernwaarden van de zusters gepresenteerd, die leidend zijn voor de herbestemming: zingeving, nabij zijn, jong en oud, natuurlijk en geborgenheid. Er is dan ruimte voor ideeën en vragen.

Kort daarna gaat het participatietraject van start. Nog voor de zomer van 2020 wil men plannen indienen bij de gemeente. ‘Onze wens is dat het klooster, land- en vastgoed een goede bestemming krijgen waar veel mensen in Voorschoten van kunnen genieten en trots op zijn’, vertellen zr. Regina en directeur Peter Meijs van de werkorganisatie van de congregatie.

Ga hier naar de website over Huize Bijdorp: www.huizebijdorp.nl

Lees hier de Voorschotense krant.

Ook voor de toekomst van het dominicanenklooster in Zwolle is een eigen website ingericht: werken aan klooster Zwolle

0103