04 November 2019

Sluiting stiltecafé Adem Inn

Ga naar overzicht

Deel op:

tiltecafé Adem Inn sluit na 22 december de deuren. Daarmee komt een einde aan een bijzonder dominicaans experiment in Rotterdam.

Het ‘wifiloos stiltecafé’ Adem Inn begon in mei 2015 met de bedoeling om in de hectiek van de grote stad een plek te bieden voor stilte, verdieping en ontmoeting. Het project was een initiatief van Stichting de Kloostertuin en werd gefinancierd door het Dominicaans Platform Nederland (DPN).

Onlangs besloot het DPN de financiering te beëindigen. Ondanks goede pers en de mooie presentatie trok het stiltecafé relatief weinig bezoekers. Ook waren er al langer discussies over de mate waarin de programmering van Adem Inn paste binnen de dominicaanse missie van het fonds.

Het bestuur van de Kloostertuin heeft geprobeerd andere financiering te vinden, helaas heeft dat geen resultaat gehad. Vandaar dat tot sluiting is besloten.

Op 22 december 2019 zal het stiltecafé voor het laatst open zijn. Tot die tijd is iedereen welkom om te genieten van de rust, de programma’s en een goed gesprek.

Leonie van Staveren, bestuursvoorzitter: ‘Hoewel we met verdriet de deuren van deze unieke plek zullen sluiten, kijken we met trots en vreugde terug op de geweldige plek die we de afgelopen vijf jaar mochten vormgeven. We zijn dankbaar voor de steun die we de afgelopen jaren van de dominicanen mochten ontvangen.’ 

Achtergrond:
Adem Inn
Dominicaans Platform Nederland