06 November 2019

Jubileumconcert Aquinokoor Zwolle

Ga naar overzicht

Deel op:

p 23 november om 20.15u geeft het Aquinokoor in Zwolle een jubileumconcert vanwege het 40-jarig bestaan.

Het Zwolse Aquinokoor werd in 1979 opgericht door pater Theo Ribberink o.p. van het Rectoraat St Thomas van Aquino en pastor G. Bouman van de Zwolse Jozefkerk als interparochieel jongerenkoor. Na veertien jaar kwam er een eind aan de samenwerking met de Jozefkerk en sindsdien heeft het koor een vaste plek in de liturgie in de Dominicanenkerk in afwisseling en incidentele samenwerking met het Thomaskoor.

Muzikaal opgevoed door en groot geworden onder leiding van Eugène van Boheemen wordt het koor sinds vijf jaar gedirigeerd door Erik Korterink. Het repertoire van Aquino is van oudsher voornamelijk Nederlandstalig, met name op tekst van Huub Oosterhuis en muziek van Antoine Oomen en Tom Löwenthal. De laatste jaren komen daar anderstalige moderne liturgische composities bij, onder andere van James Macmillan, Morten Lauridsen en Ola Gjeilo. Koorleden spelen ook een instrumentale rol op o.a. klarinet, fluit en hobo.

In 2009 werd een ander Zwols ‘jongerenkoor’, de koorgroep St Michael opgeheven na sluiting van de St Michaëlskerk. Een groot aantal leden van het koor sloot zich aan bij Aquino waardoor het koor nu meer dan veertig leden telt. Naast veertig jaar verbondenheid met de Dominicanenkerk viert het koor dus ook tien jaar samengaan.

Het Aquinokoor heeft een actieve rol bij het voorbereiden van vieringen, met grote aandacht voor tekst en thematische eenheid. Een keer per jaar bereidt het koor een themaviering voor. In alles wat het koor doet probeert het zeggingskracht te brengen. In het concert zal het verhaal en de betrokkenheid op de liturgie van het Aquinokoor geïllustreerd worden.

Deze verbondenheid wil het koor vieren in het jubileumconcert ‘Om leven dat doorgaat’.

Za 23 nov  20.15 uur |€ 12,50 | € 7,50 voor studenten/kinderen

IMG_9426