18 November 2019

Diakenwijding br. Michael-Dominique

Ga naar overzicht

Deel op:

p zaterdag 16 november werd broeder Michael-Dominique Magielse tot diaken gewijd, als 'een hulp voor de priesterlijke orde en tot welzijn van het christenvolk’, zo staat het in de teksten van de wijdingsliturgie. Een verslag.

Michael-Dominique Magielse is de derde dominicaan die diaken gewijd is in twee jaar. Richard Steenvoorde en Stefan Mangnus gingen hem voor. Zij zijn inmiddels ook priester en de bedoeling is dat Michael-Dominique dat ook wordt.

Diaken- en priesterwijdingen zijn sacramenten, toegediend door handoplegging en gebed door een bisschop. Voor de tweede keer deden de broeders een beroep op bisschop Hans van den Hende van Rotterdam. Dit keer vond de viering niet in Het Steiger plaats, maar in de kathedraal.

Lees het uitgebreid verslag op de website van de communiteit van Rotterdam: www.dominicanen010.nl

Foto’s: Ramon Mangold

0107