02 Oktober 2019

Website 'Werken aan Klooster Zwolle'

Ga naar overzicht

Deel op:

egin april gingen de dominicanen en de Stichting Dominicanenklooster Zwolle een samenwerking aan met HMO. Het maken van een masterplan voor de toekomst van het gebouw is te volgen op werkenaankloosterzwolle.nl.

Dominicanenklooster en -kerk in Zwolle

Het grote klooster is begin 1900 gebouwd als filosofie-opleiding van de dominicanen. Nu kent het verschillende functies. Er wonen broeders, leken en studenten, er is een bloeiende geloofsgemeenschap, er worden zalen en kantoorruimtes verhuurd en er is een programma met evenementen en lezingen. Bijgebouw Het Wasdom is recent verbouwd en in gebruik als kantoorruimte, o.a. door de Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO).

Het rijksmonument vlakbij de binnenstad van Zwolle ademt de sfeer van oude tijden, maar het is de wens om het ook voor de toekomst te behouden. Daarvoor is onderhoud en verduurzaming nodig. HMO werkt aan een plan waarmee het dominicanenklooster klaar is voor de toekomst.

Het masterplan gaat in op het onderhoud van het klooster en de mogelijkheden voor verduurzaming van het gebouw. Ook de duurzame exploitatie is een aandachtspunt: zorgen voor voldoende inkomsten dus. In het masterplan staat straks wat er gaat gebeuren in de transformatie van het klooster, hoe dat gaat gebeuren en wat dat gaat kosten.

Drie wensen van kerk en klooster zijn leidend: het voortzetten van de dominicaanse geloofsgemeenschap, een vorm van bewoning in bezield verband en het aanbod van een inhoudelijk programma, in de vorm van lezingen en cursussen.

Wie op de hoogte wil blijven kan zich inschrijven voor een nieuwsbrief.

Op 26 oktober is er een verkoop van allerlei spullen die op zolder zijn gevonden.

Zie werkenaankloosterzwolle.nl

www.kloosterzwolle.nl

zwolle-zolder

26 oktober: zolderverkoop!