01 Oktober 2019

Stadspredikers en digital preachers

Ga naar overzicht

Deel op:

e dominicaanse ontmoetingen in de Rijnmond staat op vrijdag 25 oktober in het teken van de vraag hoe een prediker te zijn in deze seculiere, multiculturele en digitale tijd. Met Michael-Dominique Magielse o.p.

Drie keer per jaar is er een Dominicaanse Ontmoeting in de Rijnmond. Met een maaltijd, het uitdiepen van een thema waarbij we elkaar bevragen en uitdagen, een Podium voor Vraag & Aanbod, vespers en ruimte voor persoonlijke uitwisseling.

Op vrijdag 25 oktober 2019 spreekt dominicaan Michael-Dominique Magielse over Stadspredikers en digital preachers. Over missie, presentie en de tekenen van de tijd. Michael-Dominique was voordat hij intrad journalist voor radio en tv. Hij studeerde theologie aan de priesteropleiding Bovendonk en aan de VU in Amsterdam. Hij is nu als onderzoeker verbonden aan de faculteit katholieke theologie van de universiteit van Tilburg, waar hij werkt aan een proefschrift over de invloed van de digitalisering van de samenleving op het vieren van de kerk in de liturgie. Onlangs deed hij in Het Steiger in Rotterdam zijn eeuwige professie.

17.00 uur
Inloop met koffie en thee.

17.15 uur
Michael-Dominique Magielse.

18.00 uur
Podium voor Vraag & Aanbod.

18.15 uur
In gesprek met tafelgenoten tijdens de maaltijd (ook vegetarisch).

19.30 uur
Vespers

20.30 uur
Koffie en thee

Kosten

5 euro bij binnenkomst.

Waar

Dagkerk en kloostergangen van de Citykerk Het Steiger, ingang 1e Nieuwstraathof 2, 3011 GN Rotterdam.

Aanmelden is nodig i.v.m. voorbereiding maaltijd

Voor de ontmoeting van 25 oktober aanmelden vóór dinsdag 22 oktober: e-mail dominicaanseontmoetingen@gmail.com, telefoon: 010-4182985

Voorbereiders: Gerda Hendriks, Hendrik Vis en José van der Torre o.p.