26 Oktober 2019

'Rosa leeft in Sittard'

Ga naar overzicht

Deel op:

p zaterdag 2 november om 19:30 uur wordt in de St.-Petruskerk (grote kerk) van Sittard het wonderlijke verhaal van Sint Rosa (de Lima) verteld. Zij was een dominicanes en de eerste heilige van Amerika – en is de beschermster van Sittard.

Op 3 november 2019 is het precies 350 jaar geleden dat het Sittardse stadsbestuur de Heilige Rosa van Lima uitriep tot stadspatrones.

Sint Rosa werd immers door de Sittardse dominicanen aanbevolen om aan te roepen in een tijd dat de vermeende pest heerste. Sindsdien zijn Sint Rosa en Sittard onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Die diepe verbondenheid komt tot uiting in een eenmalige voorstelling in de St.-Petruskerk van Sittard. Het publiek wordt middels een vertelling en muziek meegenomen in de geschiedenis van Sittard, het leven van Sint Rosa en hoe deze aan elkaar verbonden zijn. De vertelling en muziek worden gecompleteerd door een zandtekenares die middels zandtekeningen Sint Rosa en haar Sittardse historie tot leven wekt.

Voorafgaand aan de voorstelling in de Petruskerk gaat provinciaal René Dinklo (afkomstig uit Sittard) om 18.00 uur voor in de plechtige hoogmis in de St.-Michielskerk, de   oude dominicanenkerk in het centrum van de stad.

Lees hier het hele bericht

Lees ook:
Rosa de Lima (1586-1617)
Boek over dominicanen en dominicanessen in Sittard