04 Oktober 2019

KloosterKoopjes: het Dominicanenklooster ruimt op

Ga naar overzicht

Deel op:

eubels, schilderijen, serviesgoed, de zolder van het Dominicanenklooster Zwolle staat er vol mee. Maar aangezien het klooster zich voorbereidt op een fase van renovatie en transformatie, is het tijd om op te ruimen. Op zaterdag 26 oktober vindt daarom tussen 9 en 13 uur het evenement KloosterKoopjes plaats: een zolderverkoop op deze bijzondere locatie.

“We gunnen deze spullen een tweede leven”, legt directeur Peter Pot uit. “Duurzaamheid is een belangrijk thema voor het Dominicanenklooster. Daarnaast willen we letterlijk ruimte maken voor de transformatie, dus we maken op 26 oktober de zolder zoveel mogelijk leeg.” Het Dominicanenklooster ligt midden in Assendorp en zoekt graag de verbinding met de buurt. Buurtbewoners zijn dan ook van harte welkom om langs te komen.

KloosterKoopjes is een samenwerking tussen de Stichting Dominicanenklooster en HMO. Samen met de Orde der Dominicanen en de Stichting Dominicanenklooster werkt HMO aan een Masterplan om het Dominicanenklooster in fases te renoveren, transformeren en verduurzamen. Hier zijn al verschillende voorbereidende werkzaamheden voor uitgevoerd. Het opruimen van de zolder past daarbij.

Eerder verscheen: Website ‘Werken aan Klooster Zwolle’