04 Oktober 2019

Diakenwijding Michael-Dominique Magielse

Ga naar overzicht

Deel op:

p zaterdag 16 november ontvangt Michael-Dominique Magielse o.p. de diakenwijding van bisschop Hans van den Hende. In dezelfde viering wordt ook Melchior Kerklaan voor het bisdom Rotterdam tot permanent diaken gewijd.

Michael-Dominique bij de viering van zijn plechtige professie, 7 september 2019. Foto Ramon Mangold.

Dat gebeurt tijdens een eucharistieviering in de HH. Laurentius en Elisabethkathedraal in Rotterdam. Je bent harte uitgenodigd om deze bijzondere plechtigheid mee te vieren.

Wanneer: zaterdag 16 november
Aanvang: 11.00 uur
Plaats: HH. Laurentius en Elisabethkathedraal Mathenesserlaan 305 te Rotterdam

Na afloop van de viering is er gelegenheid de nieuwe diakens te feliciteren en elkaar te ontmoeten.

Michael-Dominique begon in september 2009 aan de priester- en diakenopleiding Bovendonk in Hoeven als priesterkandidaat voor het bisdom Breda. Hij rondde deze opleiding in 2015 af. In datzelfde jaar trad hij in bij de dominicanen.

Na zijn noviciaat in Cambridge (VK) verhuisde hij naar het Dominicanenklooster in Huissen en studeerde hij achtereenvolgens aan de VU in Amsterdam (Religie en Media), en de faculteit katholieke theologie van Tilburg University (Liturgiewetenschappen). Aan deze universiteit doet hij promotieonderzoek naar de invloed van de digitale cultuur op het vieren van de liturgie.

In augustus vorig jaar verhuisde Michael-Dominique met andere jongere dominicanen naar Rotterdam waar ze wonen in het klooster van H. Petrus van Verona, naast Het Steiger. In deze kerk legde hij in september zijn plechtige geloften in de dominicanenorde af.

We willen je vragen in deze tijd van voorbereiding voor de wijdelingen te bidden.

Bron: www.dominicanen010.nl