29 Oktober 2019

Celibaat: gave of probleem?

Ga naar overzicht

Deel op:

De katholieke traditie heeft altijd volgehouden dat zowel het celibaat als het huwelijk gaven van God zijn: beide zijn roepingen waarin de mens geroepen is om een ​​aspect van de liefde van God uit te leven.’

Francis Amponsah o.p.

‘De Nigeriaanse theoloog John Egbulefu stelt dat beide sacramenten de liefde van God onthullen: het celibaat onthult de universele liefde van God voor de mensheid en het huwelijk onthult de specifieke liefde van God voor een individu.’

Lees hier een reflectie op de Amazonesynode op de website van de dominicanen in Berg en Dal.

Auteur Francis Amponsah is Ghanees en was lid van de Zuid-Afrikaanse viceprovincie van de dominicanen. Hij oriënteert zich momenteel in Berg en Dal op een toekomst als dominicaan in Nederland.