17 Oktober 2019

Boekpresentatie 'Drijf-veer. De angst voorbij'

Ga naar overzicht

Deel op:

et derde boek van dominicanes Holkje van der Veer wordt op zaterdag 23 november in het klooster van Huissen gepresenteerd. Wees welkom!

Wees niet bang! Heb moed en wees stoer. Laat je niet bang maken en leef voorbij de angst. Die zinnen vormen het uitgangspunt in het boek Drijf-veer van dominicanes Holkje van der Veer.

De oproep “Wees niet bang” staat naar verluidt wel 365 keer in de Bijbel, voor elke dag één keer. Dat is een mooie gedachte en een duwtje in de rug om elke dag met vertrouwen in het leven te staan. Vanuit diverse invalshoeken verkent de auteur wat achter die Bijbelse oproep kan schuilgaan. Daarbij luistert ze naar ervaringsdeskundigen zoals een bootvluchteling, een verpleegkundige en een student die wacht op een medische ingreep. Ook gedichten, observaties en eigen inzichten verrijken het boek waarin het gaat over de moed om niet te vluchten, om vol te houden en om altijd opnieuw te beginnen.

Boekpresentatie: zaterdagmiddag 23 november 2019

Aanvang 15.00 uur (inloop 14.30 uur)

Dominicanenklooster Stadsdam 1, 6851 AH Huissen

Met medewerking van:
Elske te Lindert (muziek sopraan en piano)
Sipke Draisma (presentatie en interview)
Joost Jansen (uitgeverij Berne Media)

Uit de voorstelling Cabaretiers en andere Predikers:
Patrick Nederkoorn (cabaretier) en
Holkje van der Veer (prediker)

Toegang gratis
Graag vooraf aanmelden per e-mail: holkjevanderveer@gmail.com

20190923DenBosch_Theater_1_02_©RamonMangold

Een deel uit de voorstelling 'Cabaretiers en andere Predikers', met theatermaker Patrick Nederkoorn, is deze middag te zien. (Foto Ramon Mangold)

Naast deze presentatie is er op 29 november in Brugge ook een boekpresentatie. Zie de website van Holkje.

Holkje van der Veer (1960) studeerde cultureel en agogisch werk en theologie. In 1996 werd ze dominicanes. Eerder publiceerde ze Verlangen als antwoord (2013) en Veer-kracht. Spiritueel leven met een bijzonder lichaam (2016).