26 September 2019

Smartphones in de kloosterkapel

Ga naar overzicht

Deel op:

n de kapel van de Rotterdamse broeders gebruiken gasten vaak hun smartphone. Michael-Dominique Magielse o.p. reflecteert erop. 'Technische innovatie en liturgie gaan al eeuwenlang heel goed samen.’

Michael-Dominique Magielse o.p.

In het dominicanenklooster in Rotterdam waar ik woon, komt vrijwel elke dag een groepje mensen naar onze vieringen. Het zijn mensen elders uit de stad die bij ons koorgebed en de dagelijkse eucharistieviering willen aansluiten. Ze zijn relatief jong, studenten en young professionals, en ze spreken Nederlands of een andere taal.

Zij die geen Nederlands spreken, gebruiken vaak hun smartphone om de viering, en met name de lezingen, in hun eigen taal te kunnen volgen. We vieren de liturgie van de katholieke kerk, voor onze bezoekers herkenbaar en vertrouwd en met een app op hun telefoon kunnen ze makkelijk meedoen, participeren. En zo sluipt de digitale wereld heel geleidelijk de kloosterkapel binnen.

Lees hier het hele blog van Michael-Dominique Magielse o.p. op de blogsite van het klooster van Huissen.