21 September 2019

Samen stilstaan bij het wonder

Ga naar overzicht

Deel op:

oor de voorstelling 'Cabaretiers en andere Predikers’ leerden zangeres Kiki Schippers en broeder Jozef Essing elkaar kennen. Dagblad Trouw maakte een portret. 'Verbinding ontstaat wanneer we onze twijfels uiten.’

Klik voor het artikel in Trouw.

Kiki: ‘Jozef en ik zijn het erover eens dat bij ons die verbinding ontstaat wanneer we onze twijfels uiten. Ik had vooraf niet verwacht dat we daar op uit zouden komen. Er zijn namelijk ook cabaretiers en predikers die met het vingertje zwaaien en tegen hun publiek zeggen: zo en zo moet je het doen.’

Jozef: ‘Verbinding is een woord dat me uit het hart is gegrepen. Dat is ook de oorsprong van het woord religie, dat komt van het Latijnse werkwoord religare, wat verbinden betekent.’

‘Wat wij delen is een speelse verwondering over het leven’, vertelt Kiki.

Lees het hele artikel op de site van Trouw.

De voorstelling van maandag in de Verkadefabriek Den Bosch is uitverkocht. Er zijn nog kaarten voor de voorstelling van maandagavond 7 oktober in de Dominicuskerk Amsterdam. Zie www.dominicanen.nl/cabaretiers voor kaartjes en info.