09 September 2019

Een professie die het journaal haalde

Ga naar overzicht

Deel op:

oed, het nieuws was dan wel: 'Er zijn steeds minder kloosterlingen’, maar de plechtige professie van Michael-Dominique Magielse en de opleving bij de dominicanen haalde wel het NOS-journaal!

Klik voor het NOS-item.

Michael-Dominique Magielse werkte in het verleden bij diverse media, waaronder de NOS. Als voormalig journalist en nieuwslezer presenteerde hij op 7 september de Orde der Predikers. ‘Het is een lange weg geweest’, zegt hij over de vorming van zijn roeping. ‘Er waren geen engelen met trompetten die in mijn oor hebben getoeterd.’

Een interview met Michael-Dominique is hier te lezen en te bekijken. Het item in het journaal van zes en acht uur is hier terug te zien, vanaf minuut 15.54

Michael Dominique is de derde broeder die in de afgelopen jaren zijn plechtige professie heeft gedaan, waarmee hij zich voor de rest van zijn leven aan de Orde heeft verbonden.

0112

Fotoverslag van Ramon Mangold

Provinciaal René Dinklo o.p. ging in zijn verkondiging in op het geroepen zijn in een tijd waarin kerken een zieltogend bestaan lijden en er weinig ruimte en stilte is om Gods roepstem te horen – zoals in de tijd van de roeping van Samuel.

Hij benadrukte dat leerlingen van Jezus zich moeten laten voeden door de wijnstok die Christus is, zoals de beeldspraak van het Johannes-evangelie zegt. ‘Ik zie dan vanzelf rijpe en zware druiventrossen voor me, maar hier ligt een gevaar op de loer’, zei hij.

‘Als leerling van Christus weet je vaak niet wat je vruchten zijn. Het beeld van het zaaien is daarin wat duidelijker. Niet al wat gezaaid is komt op en het opkomen van het zaad is niet aan ons. Het beeld van de vruchten mag ons vooral vertrouwen geven dàt er vruchten zullen zijn.’ De provinciaal wenste Michael-Dominique toe dat hij de blijde boodschap gestalte mag blijven geven en rijke vrucht mag dragen.

Lees hier de hele tekst

0102

Stills uit het journaal