05 September 2019

Cabaretiers en andere predikers: Thijs en Richard

Ga naar overzicht

Deel op:

ier cabaretiers en vier predikers ontmoeten elkaar, in koppels, en werken aan voorstelling. Aflevering 2: Thijs van de Meeberg en Richard Steenvoorde o.p.

Dominicaan Richard Steenvoorde en cabaretier Thijs van de Meeberg herkenden onmiddellijk iets in elkaar: introverte mannen die een vak hebben waarvoor ze extravert moeten zijn. Ze besloten ook al bij de eerste ontmoeting dat ze niet elk apart, maar samen een voorstelling zouden maken, als de vrucht van hun ontmoeting.

Met de filmploeg van filmer Stijn van der Loo zwierven ze door en om de Sint Jan in de Den Bosch, de stad waar de Koningstheateracademie is gevestigd, de cabaretopleiding die in dit project partner is van de dominicanen.

‘Richard is een superintelligente man’, zegt Thijs, ‘hij weet ontzettend veel. Daar ben ik van onder de indruk. En hij is nog aan het zoeken naar hoe hij invulling moet geven aan zijn rol als voorganger. Daarin vind ik hem kwetsbaar.’

De eerste voorstelling is uitverkocht. Kom naar de extra voorstelling op 7 oktober in Amsterdam, zie hieronder.