17 September 2019

Cabaretiers en andere Predikers: Patrick en Holkje

Ga naar overzicht

Deel op:

ier cabaretiers en vier predikers ontmoeten elkaar, in koppels, en werken aan een voorstelling. Aflevering 4: Patrick Nederkoorn en Holkje van der Veer o.p.

Cabaretier Patrick Nederkoorn – hij won onlangs de Annie MG Schmidtprijs voor het lied ‘Die Geur’ – en Holkje van der Veer delen een protestantse afkomst en een katholieke theologische vorming. ‘En we vinden allebei mijn vrouw leuk’, grapt Patrick in deze vierde minidocu van Stijn van der Loo.

Patrick en zijn vrouw bezochten Holkje deze zomer in het Zuid-Franse Fanjeaux, het dorp waar Dominicus aan zijn prediking begon. Daar stapte hij letterlijk in de orthopedische schoenen van Holkje, om te voelen hoe dat is. ‘Ik vind haar echt veerkracht hebben’, zegt hij. ‘En ik ben ook benieuwd wat ze in dit project over zichzelf wil ontdekken. Ze heeft veel concepten die ik interessant vind, maar het is ook mooi als we in deze voorstelling tot iets komen dat we nog niet van onszelf kenden.’

Holkje geniet van de openheid en nieuwsgierigheid van Patrick. ‘Dat maakt mij ook nieuwsgierig’, zegt ze. ‘Ik ben nog op zoek hoe we dat kunnen omdraaien naar: wat voor intiems kan ik bij hem uitproberen?’

De eerste voorstelling is uitverkocht. Kom naar de extra voorstelling op 7 oktober in Amsterdam, zie hieronder.