10 September 2019

Cabaretiers en andere predikers: Minou en Erik

Ga naar overzicht

Deel op:

ier cabaretiers en vier predikers ontmoeten elkaar, in koppels, om aan een voorstelling te werken. Aflevering 3: Minou Bosua en Erik Borgman o.p.

De camera van Stijn van der Loo volgt theatermaker en docent Minou Bosua en hoogleraar theologie en lekendominicaan Erik Borgman bij hun eerste ontmoeting, voorafgaand aan een gezamenlijk etentje van alle acht deelnemers aan dit unieke project van de dominicaanse familie in Nederland en de Koningstheateracademie.

‘Er is bij mij altijd een fundamenteel verlangen geweest naar iets overkoepelends, wat het leven bij elkaar houdt’, zegt Minou Bosua. ‘En ik heb niet meegekregen dat het ergens anders in zat dan in zorg voor elkaar. Ik ben op het vlak van religie aan het zoeken en dan denk ik telkens: o ja, het bestaat natuurlijk al lang, ik kan daar ook dingen over vragen.’

‘Ik zie haar vooral nadenken over hoe ze de vragen die ze zelf tegenkomt in het bestaan, zo kan stellen dat ze groter worden en hanteerbaar voor een publiek’, merkt Erik Borgman op. ‘Ik vind dat iemand die van de universiteit is ook vooral van de vragen moet zijn. Onze rijkdom zit in wat we niet weten, dat is waar wij elkaar relatief gemakkelijk vinden.’

De eerste voorstelling is uitverkocht. Kom naar de extra voorstelling op 7 oktober in Amsterdam, zie hieronder.