10 Augustus 2019

Novice Marcel ingekleed bij dominicanen

Ga naar overzicht

Deel op:

n het klooster van de dominicanen in de Duitse stad Worms is op 10 augustus novice Marcel ingekleed. Hij is priester van het bisdom Den Bosch en begint nu aan zijn noviciaat bij de dominicanen.

Marcel (rechts) met novicemeester Laurentius Höhn.

Marcel is 50 en sinds 2006 priester. Hij werkte in diverse parochies in het bisdom ‘s-Hertogenbosch en zal komend jaar in zijn noviciaat onderzoeken of hij zijn roeping verder gestalte kan gaan geven als dominicaan.

De Nederlandse dominicanen die sinds 2013 intreden volgen verschillende routes. Een aantal van hen deed het noviciaat in Cambridge, in samenwerking met de Engelse broeders. In dit geval is gekozen voor het noviciaat van de provincies van Noord- en Zuid-Duitsland en Oostenrijk. De Engelse gewoonte om in het noviciaat alleen de voornaam te gebruiken handhaven we ook hier.

Lid worden van de Orde der Predikers gaat in een aantal stappen. Na wederzijdse kennismaking is het noviciaat bedoeld om een jaar in rust te onderzoeken of het leven als dominicaan past. Daarna is er de tijdelijke professie (voor drie jaar) en de plechtige professie (voor altijd).

We wensen Marcel hartelijk welkom in de Orde en een gezegende tijd in Worms.

*

Ook verschenen: Plechtige professie Michael-Dominique Magielse