09 Augustus 2019

Lezing over Matisse in Amsterdam

Ga naar overzicht

Deel op:

enri Matisse decoreerde een kapel van dominicanessen in Vence, Zuid-Frankrijk. Een middag over vloekende kleuren in een moderne kerk, in Amsterdam.

Dominicus door Matisse

Tachtig jaar was de befaamde kunstenaar Henri Matisse toen de dominicaan Marie-Alain Couturier hem vroeg een kapel in Vence te decoreren. Couturier benaderde moderne kunstenaars voor nieuwe kerkgebouwen, onder het motto: liever een goede ongelovige kunstenaar dan een middelmatige gelovige.

Dankzij Couturier kwamen de bekendste naoorlogse kerkgebouwen tot stand: de Notre-Dame de Ronchamp van Le Corbusier, de Rothko-Chapel in Houston en de Notre-Dame de Toute Grâce, een modern totaalkunstwerk van Rouault, Lipchitz, Chagall, Léger, Matisse en Richier.

Lezing n.a.v. het 150e geboortejaar van Henri Matisse in 1869, door Michel Didier.

Vrijdag 11 oktober
Tijd: 12:15u

Kosten: € 17,-

Plein van Siena
Rijnstraat 109 HS
1079 HA Amsterdam.

Zie ook www.pleinvansiena.nl

*

Eerder verscheen: De kunst van het licht – bij de kapel van Matisse

0103