20 Augustus 2019

Het avontuur van de ouderdom

Ga naar overzicht

Deel op:

en kloostercollege met als titel 'Het avontuur van de ouderdom’ en de driedelige cursus 'Ouder worden als spirituele weg’. Broeder Jozef Essing en programmamaker Bastiaan van den Berg vertellen erover. 

Jozef Essing o.p. en Bastiaan van den Berg met een cheque ter ondersteuning van hun werk. Foto RTV Zwolle.

‘De kinderen en kleinkinderen zijn grootgebracht. Er is tijd voor musea en weekendjes weg, maar waar sta je ’s ochtends nou écht voor op?’ beschrijft Bastiaan van den Berg het gevoel waar veel ouderen mee kampen. Hij is theoloog en programmacoördinator van Dominicanenklooster Zwolle en zette het kloostercollege Het avontuur van de ouderdom en de driedelige cursus Ouder worden als spirituele weg op het programma.

Lees hier het hele artikel op de site van RTV Zwolle.

*

Het Kloostercollege Het avontuur van de ouderdom met onderzoekster Hanne Laceulle en dominicaan Jozef Essing is op donderdagavond 12 september. Lees hier meer.

De cursus Ouder worden als spirituele weg wordt begeleid door pastor Corinne van Nistelrooij en dominicanes Baptiste Tuin. Op de middagen van maandag 16 en 30 september en op 14 oktober. Lees hier meer.