20 Augustus 2019

‘Eerbied voor gewonde mensen’

Ga naar overzicht

Deel op:

Voor mij staan de wonden van Christus symbool voor de wonden van de wereld, van mensen.’

Roy Clermons o.p.

‘Mijn nieuwste tatoeage is geïnspireerd op het verhaal van de apostel Thomas, die na de verrijzenis van Christus diens wonden aanraakt. Voor mij staan de wonden van Christus symbool voor de wonden van de wereld, van mensen. De meest kwetsbare plekken van Christus zijn zijn wonden. Die plekken moeten we met veel eerbied en respect behandelen.

Als ik kijk naar de plek waar ik werk, zie ik mensen die door het leven gewond zijn geraakt. Psychiatrische patiënten zijn in de politiek kostenposten en in de media lastposten als er weer een incident is geweest met een verward persoon. Maar zo zouden we niet moeten denken. Het zijn fantastische maar kwetsbare mensen die zijn vastgelopen in het leven. Bij hen moet ik zijn.’

Ontleend aan de rubriek ‘Op het lijf geschreven’ van Stijn Rademaker uit tijdschrift Volzin, augustus 2019.

tattoo roy clermons

De tattoo van Roy Clermons o.p.