06 Augustus 2019

De stola van Leo de Jong o.p.

Ga naar overzicht

Deel op:

p 28 juli zou Leo de Jong zijn 60-jarig priesterfeest vieren in Schiedam, maar hij overleed op 13 mei. De staf van het Leerhuis Spiritualiteit ontving zijn stola, als aanmoediging.

Leo de Jong o.p.

Het Leerhuis Spiritualiteit in Rotterdam verloor in korte tijd twee van de vier stafleden. Leo de Jong overleed op Rhodos op 13 mei en zenleraar Marianne Verbakel werd ziek. Lekendominicaan José van der Torre beschreef het verdriet en de verbondenheid eerder.

Inmiddels is duidelijk dat Elsbeth Wolf de maandelijkse zengroep gaat begeleiden.

Op zondag 28 juli 2019 zou Leo Raph. A. de Jong o.p. zijn 60-jarig priesterfeest vieren in Schiedam, de Johannes Visitatie-parochie die hij als laatste dominicaan lang is blijven bedienen.

De viering is toch doorgegaan onder leiding van pastor Henri Egging en met zang van de Oostercantorij. In de viering werd aandacht besteed aan Leo de Jong, waarmee voor de parochie ook een periode is afgesloten.

Aan het einde van de viering kregen vertegenwoordigers van het Leerhuis Spiritualiteit de regenboogstola overhandigd, die Leo altijd in deze kerk droeg. ‘Een bijzonder moment’, vertelde José van der Torre, ‘dat een nieuwe periode voor het Leerhuis markeert’. Yvon Westhuis o.p. wenste de staf  wijsheid en inspiratie toe.

Het Leerhuis heeft een programma voor het najaar en een aantal mensen gaat het Leerhuis Spiritualiteit ondersteunen. Maak hier kennis met zenleraar Elsbeth Wolf.

Klik hier voor meer foto’s van de viering en overhandiging.

*

Eerder verschenen:
Over verdriet en verbondenheid
Ter herinnering aan Leo de Jong o.p.

herdenking_leo_de_jong_stola
190728_herdenking_leo_de_jong_schiedam