27 Augustus 2019

Cabaretiers en andere predikers: Kiki en Jozef

Ga naar overzicht

Deel op:

ier cabaretiers en vier predikers ontmoeten elkaar, in koppels. In deze eerste minidocu van Stijn van der Loo worden zangeres Kiki Schippers en broeder Jozef Essing gevolgd.

‘De meest spirituele ervaring die ik heb gehad in mijn jeugd is de Lion King’, lacht cabaretière Kiki Schippers in deze eerste korte film van Stijn van der Loo. Zij timmert aan de weg met geëngageerde en geestige liedjes, een grootse stem en met inzet van alles wat ze voelt, zo merkt prediker Jozef Essing op.

Hun ontmoetingen gaan over emoties en over hoe je die vorm geeft. Kloosterling Jozef bewondert de flair van Kiki, maar hij legt uit en laat klinken hoe de psalmen en het gebed ook een kader scheppen om emoties te beleven en recht te doen.

De twee raken elkaar in hun nieuwsgierigheid en de muziek. Kiki zingt voor Jozef op zijn kamer, een lied over verwachting en liefde. Jozef zingt voor Kiki in de kloostergang, ook een lied over liefde. ‘Hij is een man die zich heel graag laat vervoeren’, zegt zij. ‘En ik merk ook bij mij dat dat gemakkelijk gebeurt.’

De korte films zijn deel van het project Cabaretiers en andere predikers, een unieke samenwerking van de Orde der Predikers (of dominicanen) en de Koningstheateracademie, een HBO-opleiding voor cabaretiers in Den Bosch.

De voorstelling van alle acht deelnemers op 23 september 2019 in de Verkadefabriek in Den Bosch was al voor het verschijnen van dit eerste filmpje uitverkocht.

Er is een extra voorstelling op maandagavond 7 oktober in de Dominicus Amsterdam.